Közélet

Megnyitja kapuit hétvégére a városháza

Megnyitja kapuit hétvégére a városháza

2011. szeptember 14., szerda
Megnyitja kapuit hétvégére a városháza

A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal idén is meghirdette az Európa-szerte egyre népszerű Kulturális Örökség Napjai rendezvényt szeptember 17-18 között.

A program célja a nagyközönség figyelmét ráirányítani olyan épületek értékeire, amelyek időlegesen, csak a társadalom egyes rétegei által látogathatók, esetleg folyamatosan zárva vannak. Az idei programhoz csatlakozva szeptember 18-án, vasárnap 10.00-től 17.00 óráig a Szegedi Városháza is megnyitja kapuit. A program keretében fél óránként indulnak csoportok. A látogatóknak kb. 40 perces sétával a Városháza portájáról indulva bemutatják a jó akusztikával rendelkező udvarbelsőt, a sajtószobát, a díszteremet az oldalsó tanácskozótermekkel együtt, bepillantást nyerhetnek a polgármester dolgozószobájába, a folyosókon megtekinthetik a dél-alföldi festők alkotásait, a Sóhajok hídját, végül a felújított házasságkötő termet. Sajnos idén az óratorony nem látogatható! Igény szerint angol és német nyelvű idegenvezetős csoport is indul. A programon való részvétel ingyenes. Jelentkezni a Városháza előcsarnokában lehet vasárnap, a szervezők minden érdeklődőt várnak. Az örökségvédelem honlapján a szegedi városháza mellett még további 10 szegedi közintézmény szerepel a listán, amelyek megtekinthetők a Kulturális Örökség Napján.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.