Közélet

Külföldi rendszámcsere soron kívül az okmányirodában

Külföldi rendszámcsere soron kívül az okmányirodában

2011. szeptember 8., csütörtök
Külföldi rendszámcsere soron kívül az okmányirodában

A Központi Okmányirodában soron kívül fogadják rendszámtáblacsere ügyintézésére a külföldi rendszámmal közlekedő autósokat - közölte a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) csütörtökön az MTI-vel.

A Budapest, XIII. kerület Visegrádi utca 112. szám alatt az I. emeleti ügyfélszolgálaton az ügyintézők hétfőtől péntekig 8-tól 20 óráig, szombaton és vasárnap 8-tól 14 óráig várják rendszámügyintézésre azokat az autósokat, akik külföldi rendszámuk helyett igénylik a magyar hatóság által kiadott rendszámtáblát. Szeptember elsejétől szigorodtak a külföldi rendszámú autót vezetőkre vonatkozó szabályok, a járművet ezentúl is bárki vezetheti harminc napig Magyarországon, de ehhez szeptember 1-jétől rendelkezniük kell az üzemben tartó írásos hozzájárulásával, amelyen a birtokba adás időpontját is meg kell jelölni. Szeptembertől az üzemben tartók nem hivatkozhatnak külföldi szokásos tartózkodási helyükre a nem magyar rendszám használatakor, azt csak a rendszeres külföldi munkavégzéssel vagy a magyarországi forgalomba helyezés megkezdésével igazolhatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.