Közélet

Kilencvenhat egyetemi tanárt nevezett ki az államfő

Kilencvenhat egyetemi tanárt nevezett ki az államfő

2011. szeptember 5., hétfő
Kilencvenhat egyetemi tanárt nevezett ki az államfő

Schmitt Pál köztársasági elnök hétfőn 96 egyetemi tanári kinevezést nyújtott át a nemzeti erőforrás miniszter javaslata alapján.

Az államfő a budapesti Néprajzi Múzeumban tartott ceremónián arra kérte a professzorokat, hogy intézményeikben a hagyomány állandósága és a megújulás szükségessége közötti harmóniát képviseljék. Mint mondta, az egyetemi tanári kinevezések mögött nemcsak személyes sikerek, hanem a közösségben végzett kimagasló teljesítmények is állnak.

Schmitt Pál

arról is szólt, hogy a körülmények ritkán ideálisak, hiszen az oktatás olyan terület, ahol a társadalom problémái élesen kirajzolódnak. Jól tapinthatók az általános gondok: például a pénzhiány, a tudásszint csökkenése, a lazuló erkölcsök, a nemtörődömség - sorolta. A nehézségek ellenére azt kívánta a most kinevezett egyetemi tanároknak, hogy váljanak olyan szakmai, szellemi és erkölcsi példaképekké, amilyeneknek egykor ők látták a pályájukat elindító elődeiket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.