Közélet

Az OIT helyett hivatal felállítását javasolja az MBE

Az OIT helyett hivatal felállítását javasolja az MBE

2011. szeptember 6., kedd
Az OIT helyett hivatal felállítását javasolja az MBE

Az igazságszolgáltatásban dolgozó bírák is az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) működése ellen foglaltak állást, helyette országos hatáskörű hivatal felállítását javasolják - írta keddi számában a Magyar Hírlap a Magyar Bírói Egyesületnek (MBE) a lap birtokába került összefoglalójára hivatkozva.

"A legfelsőbb szintű igazgatási feladatok ellátására megfontolandó egy országos hatáskörű hivatal felállítása, melynek bíró vezetőjét a parlament választja meg, és a parlamentnek tartozik felelősséggel" - tartalmazza az 1.600 tagot tömörítő egyesület összefoglalója, amelyet

Makai Lajos

elnök juttatott el

Répássy Róbert

igazságügyi államtitkárnak. A lap birtokába került dokumentumban azt javasolják, hogy az újonnan felállítandó hivatal vezetője döntsön a bírósági vezetők kinevezéséről, és gyakorolja az igazgatási tevékenységük feletti felügyeletet. Az egyszemélyi vezető döntései felett egy bírákból álló választott testület jelentené a kontrollt. A grémiumnak javaslattételi, egyetértési és vétójoga lenne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.