Közélet

A lakosság 40 százaléka végez önkéntes munkát

A lakosság 40 százaléka végez önkéntes munkát

2011. szeptember 20., kedd
A lakosság 40 százaléka végez önkéntes munkát

Magyarországon ma a felnőtt lakosság majdnem 40 százaléka végez rendszeresen önkéntes munkát, és ez arány az év végére biztosan nőni fog - mondta Latorcai Csaba nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár az MTI-nek annak kapcsán, hogy félidejéhez érkezett az "önkéntes roadshow".

Az Európai Tanács döntése alapján 2011 az önkéntesség európai éve.

Latorcai Csaba

emlékeztetett rá, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium civil társadalmi kapcsolatokért is felelős államtitkársága a témában többszintű programsort indított. A júliustól novemberig tartó programsorozat célja egyebek mellett, hogy az önkéntesség jelentőségét és társadalom formáló erejét az egész ország megismerje. Ennek érdekében az államtitkárság roadshow-t is indított, hogy a lehető legtöbb emberrel megismertessék a helyi önkéntes lehetőségeket - tette hozzá a helyettes államtitkár. Jelenleg Magyarországon a felnőtt lakosság majdnem 40 százaléka végez rendszeresen valamilyen önkéntes tevékenységet, ami jóval az unió átlaga feletti eredmény, de a formalizált, közérdekű önkéntesség feltételein javítani kell. Latorcai Csaba szerint az önkéntesség évének végén, december 31-én válik teljessé a hazai program is, ez azonban nem a munka lezárását, hanem egy új korszak kezdetét jelentheti a magyarországi civil önkéntességben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.