Közélet

Tavaszra szakpolitikai programot állít össze az MSZP

Tavaszra szakpolitikai programot állít össze az MSZP

2011. augusztus 13., szombat
Tavaszra szakpolitikai programot állít össze az MSZP

Szekeres Imre szocialista politikus szerint pártjának a jelenlegi helyzetben az égető gazdasági és társadalmi ügyekben kell állást foglalni, majd erre alapozva 2012 tavaszáig olyan köz- és szakpolitikai programot összeállítani, amely megoldást adhat az emberek, az ország nagy kérdéseire.

Az MSZP közgazdasági tagozata és a József Attila Alapítvány elnöke a Népszavának adott interjújában arról beszélt: a program kidolgozásában alapelv, hogy csak olyat mondanak, amit 2014-ben meg is tudnak valósítani. Közölte, a program összeállításának munkáját a József Attila Alapítvány szakértői köre végzi, és szeptember 30-án nyilvánosságra is hozzák a tervezeteket. Hozzátette: vitát kezdeményeznek az interneten és szakmai körökben, nemcsak a pártban, mert - szavai szerint - közös gondolkodásra van szükség. Elmondta, tizenkét munkacsoport dolgozik 140 szakértővel, köztük olyanokkal, akik korábban az államigazgatásban vagy vállalatoknál dolgoztak. Ez nem választási és nem kormányprogram lesz, hanem a szakmai-politikai álláspontok tisztázása az oktatástól a gazdaságpolitikán át a környezetvédelemig - fűzte hozzá. Szekeres Imre jelezte azt is, hogy a készülő program "drasztikus változást" jelent az előző nyolc év szocialista kormányzásához képest. Mint mondta, ma más politikára van szükség, mert megváltoztak a viszonyok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.