Közélet

Változás a Híd utca–Kelemen utca csomópontban

Változás a Híd utca–Kelemen utca csomópontban

2011. augusztus 22., hétfő
Változás a Híd utca–Kelemen utca csomópontban

Augusztus 24-én, szerdán változik a félpályás forgalomterelés rendje a Híd utca és a Kelemen utca kereszteződésében. Az 1-es villamosvonal vágányrekonstrukciója a nagyposta felőli oldalon folytatódik, míg a forgalom a Kelemen utca felőli oldalon haladhat.

Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója keretében a tervek szerint augusztus 24-én, szerdán elkezdődik a felújítás következő üteme a Híd utca és a Kelemen utca kereszteződésében. Munkaterület lesz a csomópont nagyposta felőli oldala, most ezen az oldalon kerül sor az előregyártott vágánypanelek lerakására. A Híd utca forgalma a Kelemen utca felőli oldalon haladhat kétszer egy sávon. A jelzőlámpák továbbra sem működnek. Ez a munkarész előreláthatólag szeptember elején fejeződik be, utána várható forgalmi rend változás. A belváros felé közlekedő

5, 7, 9, 19

jelzésű trolibuszok megállója átmenetileg továbbra is a Széchenyi téri buszmegállóban marad. A kivitelezés előrehaladtával várható további változásokról folyamatos tájékoztatást adunk. Bővebb információt a www.ujpalyan.hu honlapon találhat. Az 1-es villamosvonal rekonstrukciója a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezési munkáit az A-Sz-E Konzorcium végzi 4,9 milliárd forint értékben. A villamosvonal felújításának két kulcseleme már elkészült: átadták a Boldogasszony sugárúti vonalszakaszt és a hozzákapcsolódó Szent Ferenc utca körforgalmat, valamint a Kossuth Lajos sugárúti vonalszakaszt, valamint a hozzákapcsolódó Rókusi csomópont többsávos jelzőlámpás körforgalmát. Idén megvalósul a tervek szerint az Indóház tér felújítása és a villamosvonal belvárosi szakaszának korszerűsítése, az Anna-kút és a Hősök kapuja között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.