Közélet

Pálffy szerint sikeres az egykulcsos adórendszer

Pálffy szerint sikeres az egykulcsos adórendszer

2011. augusztus 25., csütörtök
Pálffy szerint sikeres az egykulcsos adórendszer

Sikeresnek nevezte az egykulcsos adórendszert Pálffy István, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője csütörtökön az MTI-nek nyilatkozva, a kormánypárti politikus semmilyen egyeztetést nem tart erről szükségesnek. Leszögezte: szó sincs arról, hogy a szolidaritási adó bármiféle politikai alakot öltött volna, vagy javaslat lenne.

Az MTI azután kereste meg a KDNP-s képviselőt, hogy az LMP azt javasolta, induljon egyeztetés a parlamenti pártok között egy igazságos és fenntartható adórendszer bevezetéséről. A párt szerint

Pálffy István

KDNP-s politikus szerdai, a szolidaritási adó bevezetéséről tett nyilatkozata azt mutatja, hogy a kormánypártok is kezdik belátni: az egykulcsos adórendszer bevezetése súlyos károkat okozott az országnak. Súlyos károkat nem okoz, sőt, az egykulcsos adórendszer január 1-től mintegy 800 milliárd forintot hagyott az embereknél többek között bankbetétek, készpénz formájában - reagált Pálffy István, hozzátéve: ez az összeg jó helyen van a családoknál. Erről nem kell egyeztetni, ez a legjobb így, az emberek tiltakoznának, ha arról kezdenének tárgyalni, hogy ezeket az összegeket hogyan lehet visszavenni - mondta a kormánypárti képviselő. A kereszténydemokrata frakciószóvivő azt mondta: azok a beszélgetések, amelyekre korábban hivatkozott, általában vetették fel, hogy vannak olyan helyzetek, - és az európai általános gazdasági válság ilyen lehet - amikor bizonyos csoportokat lehet szolidaritási adó megfizetésére kérni, ideiglenesen, rövid időre, alkalmilag. Az, hogy a gondolkodás a társadalmi igazságosság és szolidaritás irányába felvet és a felszínre hoz különböző javaslatokat, amelyek Európában egy általános gazdasági válsághelyzetben szóba kerülnek, "az önmagában csak gondolkodás", nem hivatalos politika, nem olyan javaslat, ötlet, ami konkrét formában akármelyik kormánypárti frakciótól származna. Ezért ezt ilyen szempontból nem kell kezelni - szögezte le. A Klubrádió honlapja szerint Pálffy István a Megbeszéljük című műsorban még szerdán arról beszélt, hogy kétszázötvenmilliárd forintos megszorítás nem lesz, de szolidaritási adó jöhet. Pálffy István szerint a nyilatkozatának több elemét is "összekapcsolták".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.