Közélet

MSZP: Elkezdődött a kórházak felszámolása

MSZP: Elkezdődött a kórházak felszámolása

2011. augusztus 5., péntek
MSZP: Elkezdődött a kórházak felszámolása

Az MSZP szerint a János kórház területére tervezett esetleges ingatlanberuházásról szóló sajtóhírek azt bizonyítják, hogy miközben a kormány magára hagyja az ágazat dolgozóit, és a betegek egyre nagyobb várólisták elé néznek, addig "a kormányzat luxus irodaházba és önmaguknak kialakított VIP kórházakba önti feleslegesen a pénzt" - áll az ellenzéki párt pénteki közleményében.

A Magyar Nemzet csütörtökön írt arról, hogy az egészségügyi háttérintézmények összevonásával nemrég létrejött Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló János kórház jelenleg használaton kívül álló, volt nővérszállóját magában foglaló telekrészen húznának fel egy új épülettömböt, emellett pedig "felülépítenék" a közvetlenül mellette álló ingatlant, amelyet jelenleg a GYEMSZI használ. A GYEMSZI az MTI-vel azt közölte, egyelőre még keresi azt a helyszínt, ahol az intézetbe integrálódott öt intézmény egy telephelyre költözhet. Az MSZP szerint amit a Fidesz másfél éve tagad, azt most tetteivel elismeri: nem felelős gazdálkodással, átgondolt tervekkel, a rendszer újjászervezésével, hanem egyes kiárusítással akarja megoldani a problémákat. Először is ingatlanüzletbe kezdenek a János kórház területén - írja közleményében

Horváth Csaba

. Az MSZP fővárosi frakcióvezetője azt kérdezi

Szócska Miklós

egészségügyért felelős államtitkártól, hogy milyen felhatalmazással kezdenének ingatlanügyletbe a kórház területén, melyik felhatalmazott, választott testület tárgyalja majd a kérdést, illetve elismerik-e, hogy ezzel elkezdődött a gazdag- és a szegénykórházak párhuzamos világának kiépítése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.