Közélet

Megszületett az első alanyi jogon magyar állampolgárságot kapott gyermek Szabadkán

Megszületett az első alanyi jogon magyar állampolgárságot kapott gyermek Szabadkán

2011. augusztus 20., szombat
Megszületett az első alanyi jogon magyar állampolgárságot kapott gyermek Szabadkán

Megszületett a Vajdaságban az első gyermek, aki már alanyi jogon magyar állampolgárságot kapott, miután szülei egyszerűsített honosítás során magyar állampolgárokká váltak.

A kislányt,

Nagy Kanász Katát

szombaton látogatta meg a Szabadkai Városi Kórházban Korsós Tamás főkonzul. A kislány 4100 grammos testtömeggel és 52 centiméteres testhosszal látta meg a napvilágot Szabadkán,

Nagy Kanász László

taxisofőr és felesége, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon dolgozó

Viola

első gyermekeként. A feleségéhez hasonlóan harmincesztendős férfi az MTI-nek elmondta, mintegy két hónapja tették le állampolgári esküjüket a szabadkai magyar főkonzulátuson. Az édesanya, Nagy Kanász Viola -

Dudás Károly

vajdasági író, publicista lánya - szombaton néhány sort is írt a konzulátuson vezetett Magyarok Könyvébe. Úgy fogalmazott: öröm, hogy magyarságukat nem csak őseiktől örökölték, hanem utódaiknak is továbbadhatják, s különösen az, hogy mindez Szent István-napján történhetett.

Korsós Tamás

közölte, hogy eddig több ezer vajdasági magyar tett állampolgári esküt a főkonzulátuson. Közülük a szabadkai házaspár az első, akinek gyermeke már magyar állampolgárnak született. A diplomata közölte, a szülők a kislány anyakönyvezését a főkonzulátuson indíthatják el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.