Közélet

Magyarok országos gyűlése Bösztörpusztán + VIDEÓ

Magyarok országos gyűlése Bösztörpusztán + VIDEÓ

2011. augusztus 13., szombat
Magyarok országos gyűlése Bösztörpusztán + VIDEÓ

Harmadszor szervezte meg a magyarok országos gyűlését a Kunszentmiklóshoz tartozó Bösztörpusztán a Magyarok Szövetsége, a hétvégi találkozó szombati rendezvényeinek egyik előadója Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára volt, aki Nemzetstratégia az energetikában és a Kárpát-medencében címmel tartott előadást.

A gyűlés sajátossága, hogy csak magyar termékekkel és a magyar műveltség értékeivel találkozhat a nagyközönség. A szervezők közlése szerint szombaton mintegy 80 ezer ember vett részt a találkozón. "Célunk az, hogy az emberek visszanyerhessék jogos, kristálytiszta és valóságalapú történelmi képüket, amit nagyon sokszor torzítottak és vettek el tőlük" - mondta a szövetség társadalmi jóléti tagozatának vezetője a hétfőig tartó rendezvény sajtótájékoztatóján.

Nirschné Henn Edith

szerint, ha vissza tudtunk térni a gyökerekhez, akkor meg tudjuk határozni ma itt Európa közepén, mit jelent magyarnak lenni, ez milyen lehetőségeket és milyen felelősségeket hordoz magában. "Ha eddig eljutottunk, akkor a hogyan tovább kérdése mentén tudjuk meghatározni gyermekeink számára azt az utat, amit követniük kell ahhoz, hogy egy jól működő magyar nemzet legyen ismét a történelem színpadán" - fogalmazott. A gyűlés mindhárom napján előadásokat hallgathatnak az érdeklődők, illetve különböző bemutatók, kiállítások, versenyek és koncertek teszik színessé az eseményeket. Szombaton "történelmi élőképet" jelenített meg több száz gyalogos és lovas hagyományőrző. A részletes programokért kattintson az

esemény honlapjára

!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.