Közélet

Hódmezővásárhely biztosítja a tankönyvellátást

Hódmezővásárhely biztosítja a tankönyvellátást

2011. augusztus 25., csütörtök
Hódmezővásárhely biztosítja a tankönyvellátást

Hódmezővásárhely önkormányzata garantálja a tankönyvek zökkenőmentes kiszállítását, bár eddig közel tíz millió forintnyi tartozása van a terjesztő céggel szemben.

Hódmezővásárhelyen az idei évben is zökkenőmentes lesz a tankönyvek terjesztése, a város több oktatási intézményébe, így a Varga Tamás Általános Iskolába, a Németh László Gimnázium és Általános Iskolába, a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolába, a Klauzál Gábor Általános Iskolába, a HISZK Eötvös József Székhelyintézményébe, valamint Kalmár Zsigmond és Corvin Mátyás tagintézményeibe már valamennyi tankönyvet kiszállították, de a város fennmaradó három oktatási intézményébe is a hét folyamán, hiánytalanul megérkeznek a tankönyvek. Hódmezővásárhely Önkormányzata a tavalyi évben összesen mintegy 10 millió forint értékű számlát nem fizetett ki a tankönyvterjesztő cégnek, amelynek hátterében elszámolási vita áll. Fiktív számlákat, vitatható tartalmú pénzügyi követeléseket sem most, sem a jövőben nem teljesít a város. Ami az idei évet illeti, tekintettel arra, hogy az előzetes nyilatkozatokkal szemben az állami normatíva még nem érkezett meg önkormányzatunkhoz és a tankönyvek kiszállítása jelenleg is zajlik, pénzügyi teljesítés a tankönyvterjesztő cég felé még nem történt. Hódmezővásárhely önkormányzata a tankönyvterjesztő céggel kötött megállapodás szerint teljesít, várhatóan a szeptember hónap folyamán, a számlák esedékességekor minden jogszerű fizetési kötelezettségének maradéktalanul eleget tesz. A hódmezővásárhelyi diákok a jövő héten mind az ingyenes, mind a térítés ellenében átadásra kerülő tankönyveket kivétel nélkül átvehetik, így semmi nem árnyékolhatja be a tanév kezdését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.