Közélet

„Koszovói forgatókönyv” Szlovákiában?

„Koszovói forgatókönyv” Szlovákiában?

2011. augusztus 30., kedd
„Koszovói forgatókönyv” Szlovákiában?

Rafael Rafaj, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) alelnöke és parlamenti frakciójának vezetője szerint a szeptember elsejei, a kettős állampolgárságot támogató komáromi nagygyűlés is a magyar irredentizmus bizonyítéka – olvasható a Felvidék.ma hírportálon.

Rafaj

úgy látja, ez a szervezett magyar „szeparatista, nagymagyar" fellépés is támadás a szlovák államiság és Szlovákia területi egysége ellen. Szlovákia ez ellen pedig jelenleg tehetetlen, Rafaj szerint egyrészt a kormány gyengesége, másrészt a szlovák szuverenitást védő átfogó törvénycsomag hiánya miatt. Rafaj a pártja honlapján megjelent közleményben kijelentette, számára egyértelmű, hogy a komáromi nagygyűlés mögött az MKP (szerinte annak elnöke,

Berényi József

vírusként hat a további magyar szervezetekre) és budapesti barátai állnak, abból a célból, hogy Szlovákiában is megvalósítsák a „koszovói forgatókönyvet". A komáromi nagygyűlésre csütörtökön kerül sor, 14.30-tól a Klapka téren. A rendezvény szimpátiatüntetés a kettős állampolgárság mellett, valamint folytatódik az ezzel kapcsolatos aláírásgyűjtés is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.