Közélet

Debütál a Szent István-napi kenyér

Debütál a Szent István-napi kenyér

2011. augusztus 18., csütörtök
Debütál a Szent István-napi kenyér

A Szent István-napi kenyér készítésének fortélyait mutatták be a szigethalmi Gere Pékségben csütörtökön.

A Szent István-napi kenyér receptúráját a Magyar Pékszövetség dolgozta ki, az új termékkel a prémium kategóriájú magyar péktermékek kínálatát gazdagítják. A kenyér sütéséhez csak búzalisztet használnak, krumplipürét kevernek bele, tartósítószert és más adalékanyagot viszont nem. A bemutatón

Kovács Zoltán

kormányzati kommunikációért felelős államtitkár elmondta, hogy a Szent István-napi kenyeret pénteken délelőttől szombat estig kóstolhatják majd mindazok, akik kilátogatnak a budai rakpartra, az augusztus 20-iki nemzeti ünnep rendezvényei keretében kialakított magyar ízek sétányára. Az államtitkár hangoztatta: mindenkit arra buzdít, hogy minél több magyar élelmiszert fogyasszon.

Kardeván Endre

, az élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár az MTI kérdésére elmondta, hogy az idén mintegy 4 millió tonna kenyérgabona termett az országban, amiből bőven fog exportra is jutni. Ez mintegy 5 százalékkal nagyobb mennyiség, mint a tavalyi termés - jelezte, hozzátéve: sajnos az ár meglehetősen magas, 48 és 53 ezer forint között van tonnánként. Elmondta továbbá, hogy a tárolókapacitás teljesen elegendő, hiszen az utóbbi időben jelentős bővítések történtek. Így a kukoricatermés tárolásával sem lesz semmiféle probléma - jegyezte meg az államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.