Közélet

Semjén minél több kínai-magyar gazdasági megállapodást sürget

Semjén minél több kínai-magyar gazdasági megállapodást sürget

2011. július 6., szerda
Semjén minél több kínai-magyar gazdasági megállapodást sürget

Magyarország számára óriási jelentősége van Ven Csia-pao kínai miniszterelnök látogatásának, de fontos az, hogy az országok közötti megállapodásokat minél több helyen, helyi gazdasági megállapodásokra tudjuk lebontani - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az MTI-nek szerdán Kalocsán.

Ezért nagyon fontos, hogy Kalocsa testvérvárosi kapcsolatot tud létesíteni egy nagy kínai várossal, illetve, hogy egy komoly kínai beruházás is megvalósul a városban - mondta

Semjén Zsolt

, aki Bács-Kiskun megye Kalocsa központú, 7. választókerületének egyéni országgyűlési képviselője. A kalocsai polgármester,

Török Ferenc

kínai útján aláírt szándéknyilatkozat értelmében a Shenzhen-i You Yuan Industrial Co. LTD kezdetben 1,3 milliárd forintos befektetésével létrejön egy korszerű gomba- és zöldségtermelő bázis Kalocsán, amely a kezdetekben 150 fő helyi alkalmazottat, a második évben 250 főt, a beruházási ütem végére pedig 300 főt kíván foglalkoztatni. A beruházás Semjén Zsolt szerint beleillik a Kína és Magyarország között megkötött gazdasági együttműködésbe. A miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta: az a cél, hogy az országok között megkötött gazdasági megállapodást minél több helyi gazdasági megállapodással váltsuk "aprópénzre". Török Ferenc, Kalocsa polgármestere kínai útján abban is megegyezett partnereivel, hogy a 16 milliós Shenzhen Baoan kerületével testvérvárosi megállapodást készítenek elő, melyet még ebben az évben aláírnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.