Közélet

Segíts együtt Natasával és Attilával!

Segíts együtt Natasával és Attilával!

2011. július 5., kedd
Segíts együtt Natasával és Attilával!

Részt vesz a Gyermekétkeztetési Alapítvány „Adj, hogy ehessenek” adománygyűjtő akciójában a MOL világbajnokság háziasszonya, Dusev-Janics Natasa, valamint a verseny egyik legnagyobb magyar esélyese, Vajda Attila. Olimpiai bajnokaink a mélyszegénységben élő gyerekek számára gyűjtenek adományokat holnap 11 és 12 óra között Szeged belvárosában, a Dugonics téren.

Magyarországon a lakosság körülbelül 7%-a szegénységben él. Az ezekben a családokban élő százhúszezer gyerek közül, – hazai és nemzetközi szervezetek szerint – húszezernek egyszerűen a fizikai léte múlik azon, hogy az iskolában, óvodában kedvezményesen, illetve ingyenesen jut ennivalóhoz. Számukra a legveszélyeztetettebb időszak a hétvége és az iskolai szünetek időszaka. A Gyermekétkeztetési Alapítvány a holnapi eseményen 100 mélyszegénységben élő család egyhavi tartós élelmiszeradagját adja át, valamint

Dusev-Janics Natasa, Vajda Attila

és a Szegedi Szabadtéri Játékok színészei segítségével pénzadományokat gyűjtenek. A helyszínen összegyűjtött pénzen vásárolt élelmiszer elosztását az alapítvány munkatársai Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatára bízzák.

Natasa egyre fogékonyabb a gyerekek gondjaira

Az augusztusi MOL kajak-kenu világbajnokság háziasszonya, Dusev-Janics Natasa őszre kisbabát vár, ezért az idei versenyszezont kihagyta. Az esemény háziasszonyának ugyanakkor feladata, hogy olyan protokolláris eseményeken képviselje a sportágat, amely felhívja a figyelmet a szegedi világbajnokságra. Emellett Natasa a jótékonykodásra is mindig fordít időt. „Nagyon fontos számomra, hogy Attilával részt veszünk a holnapi adománygyűjtésben – mondta el a

kajakkenusport.hu

-nak Dusev-Janics Natasa. Rövidesen nekem is megszületik a babám, ezért egyre fogékonyabb vagyok a nehéz sorsú gyerekek gondjaira. A saját alapítványomat is azért hoztam létre, hogy olyan vidéki kajakos és kenus gyerekek helyzetén könnyíthessek, akik alapvetően nem engedhetik meg maguknak azt, hogy sportoljanak. És bízom benne, hogy a szegedi világbajnokság is sok-sok tehetséges gyereket vonz majd ehhez a sportághoz.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.