Közélet

Lezárult a Kulturális Háromszög Tábor + VIDEÓ

Lezárult a Kulturális Háromszög Tábor + VIDEÓ

2011. július 1., péntek
Lezárult a Kulturális Háromszög Tábor + VIDEÓ

Június 30-án zárult a zentai Kulturális Háromszög Fesztivál - a Csongrád Megyei Önkormányzat és az újszegedi Rendezvényház ebben az évben a határon túli település Bolyai János Gimnáziumában szervezte meg a három országból érkező középiskolás fiatalok találkozóját.

Beszterce, Hargita, Temes és Arad, Magyarországról pedig Csongrád megyéből, valamint a Vajdaság különböző tájairól érkezett a 28 vendég és a 4 kísérő. A program 2008-ban kezdődött, mely a Kultúrák Éve volt Európában, ekkor egy pályázat keretén belül hirdették meg az első Kulturális Háromszög Tábor. "A hármashatár révén adta magát a lehetőség, mi pedig szerettük volna a középiskolás gyerekeket összefogni olyan programokkal, amelyek mindannyiukban erősítik a magyarságukat, a nemzethez való kötődésüket, illetve át tudják adni egymásnak azt a tudást, hogy miként élnek Délvidéken, vagy Temes, Arad megyében a hasonló korú gyerekek" - beszélt az rendezvény gyökereiről

Molnár Csaba

, az újszegedi Rendezvényház igazgatója. Idén első alkalommal nyitották meg határon túl a hatnapos tábort.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.