Közélet

Jobbik: a kormány a brüsszeli érdekeket képviselte a magyaroké helyett

Jobbik: a kormány a brüsszeli érdekeket képviselte a magyaroké helyett

2011. július 6., szerda
Jobbik: a kormány a brüsszeli érdekeket képviselte a magyaroké helyett

A Jobbik szerint a kormány Magyarország EU-elnöksége alatt sikeresen teljesítette a brüsszeli elvárásokat, amivel az Európai Unió egy a magyar és más európai nemzetetek érdekeivel ellentétes "szuperállami berendezkedéshez" került közelebb.

Balczó Zoltán

, a párt alelnöke szerdán Budapesten tartott sajtótájékoztatóján az elnökség elmúlt fél évét értékelve azt mondta, az Európai Unió elsősorban a közös gazdasági kormányzás és az úgynevezett európai szemeszter bevezetésével vált még erősebben központosítottá, amivel jelentősen csorbult Magyarország nemzeti önrendelkezése. Az Országgyűlés jobbikos alelnöke elfogadhatatlannak nevezte az Európai Parlament magyar alkotmányról hozott állásfoglalását. Mint mondta, a Jobbik korábban nemmel szavazott az új alaptörvényre, akkori kifogásaikat pedig továbbra is fenntartják, de szerinte az alkotmányról csak a magyar állampolgárok, illetve az általuk választott pártok dönthetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.