Közélet

Fidesz: Orbán Viktor kiállt Magyarországért

Fidesz: Orbán Viktor kiállt Magyarországért

2011. július 5., kedd
Fidesz: Orbán Viktor kiállt Magyarországért

A Fidesz szerint Orbán Viktor miniszterelnök kiállt Magyarországért az Európai Parlamentben kedden; a párt visszautasítja a magyar EU-elnökséget ért kritikákat és kiáll a kormányfő mellett.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a magyar miniszterelnök a strasbourgi meghallgatásán is bebizonyította, hogy bár európai politikus, de "Magyarország érdekeit tartja szem előtt". Hangsúlyozták, hogy a magyar EU-elnökség "a magyar szocialisták által bujtogatott nemzetközi baloldal folyamatos támadása ellenére" az elmúlt fél évben sikeresen elvégezte vállalt feladatait és teljesítette kitűzött céljait. A kormánypárt szerint siker a roma- és a Duna-stratégia elfogadása, a Horvátország EU-csatlakozásával kapcsolatos tárgyalások lezárása, illetve a határvédelem megerősítése. A miniszterelnök az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén elmondott beszédében összegezte a június 30-án zárult magyar elnökség eredményeit.

Orbán Viktor

azt mondta, Európa most erősebb, mint fél éve, a magyar EU-elnökség kezdetén volt, de a választópolgárok ezt egyelőre nem így érzékelik, az euróövezet helyzete és a görög válság hírei miatt. Megállapította, hogy a magyar elnökség teljesítette a kitűzött célokat, amelyekkel hozzá kívánt járulni Európa megerősítéséhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.