Közélet

Egyetemi kollégium lehet a Royal Hotelből

Egyetemi kollégium lehet a Royal Hotelből

2011. július 7., csütörtök
Egyetemi kollégium lehet a Royal Hotelből

Prémiumkategóriás kollégiumot alakíthatnak ki a hosszú évek óta üresen álló Royal Hotelből a tulajdonos és az egyetem közötti keretmegállapodás alapján. A felek jelenleg a nemzeti vagyonkezelő jóváhagyására várnak, így ha minden a tervek szerint alakul, még idén elkezdődhetnek az átalakítási munkálatok.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) bővíteni szeretné kollégiumi férőhelyeinek számát, amire információink szerint egyébként több százmilliónyi „megtakarítás” is összegyűlt állami forrásokból, így pluszköltségek nem terhelnék az oktatási intézményt, s megoldódna a Royal szálló hasznosítása is: egy közel 230 ágyas kollégium létesülhet a belváros szívében. „Az egyetem gazdasági tanácsa véleményezte a kérdéses előterjesztést, azt szenátusdöntésre alkalmasnak találta, továbbá javasolta a szenátus számára az előterjesztés napirendre vételét és elfogadását. Hétfői ülésén a szenátus is rábólintott a szerződéstervezetre. Eszerint, ha a tulajdonos az SZTE által megkívánt módon kollégiumi férőhelyeket alakít ki a szállóban, akkor az egyetem a piaci viszonyoknak megfelelően fogja ötéves időtartamra kibérelni az épületet, melyből így prémiumkategóriás kollégium lesz, amivel jelenleg az egyetem még nem rendelkezik. A szerződés érvényességéhez szükséges még a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. hozzájárulása” – nyilatkozta portálunknak

Dömötör Máté

, az SZTE főtitkára. Természetesen megkérdeztük a Royal szálló tulajdonosának képviselőjét is a projekttel kapcsolatban. „A Szegedi Tudományegyetemmel kötendő megállapodás alapján átalakítjuk a Royal szállodát, s egy modern, 21. századi szakkollégiumot alakítunk ki. A szakkollégium kiváló körülményeket fog biztosítani a kiemelkedő teljesítményt nyújtó egyetemi hallgatóknak és az SZTE meghívására Szegedre érkező vendégoktatóknak. Biztosak vagyunk benne, hogy ez az épület az egyetemi közélet új és jelentős színtere lesz. Olyan épületet fogunk teremteni, amire büszkék lehetünk mi is és a Szegedi Tudományegyetem is” – nyilatkozta

Kardos Péter

, az Eurasia Ingatlanhasznosító Kft., a Royal tulajdonosának jogi képviselője. Ha megszületik a nemzeti vagyonkezelő hozzájárulása, illetve a tömegközlekedési nagyprojekt belvárosi munkálatai megfelelő ütemben haladnak, s a Kölcsey utcai Royal szálló megközelíthetővé válik, a remények szerint az átalakítás már az idei esztendőben megkezdődhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.