Közélet

A kormány támogatja a vidékfejlesztési tárcát GMO-ügyben

A kormány támogatja a vidékfejlesztési tárcát GMO-ügyben

2011. július 25., hétfő
A kormány támogatja a vidékfejlesztési tárcát GMO-ügyben

A kormány hétfői ülésén egyöntetű támogatásáról biztosította a Vidékfejlesztési Minisztériumot a GMO-mentességért vívott harcában, miután a tárcát képviselő államtitkár részletes tájékoztatást adott az ügyről - közölte a miniszterelnök szóvivője újságíróknak nyilatkozva.

Szijjártó Péter

hangsúlyozta: túl azon, hogy ez nemzeti érdek, Magyarország 2012. január 1-jétől hatályos, új alaptörvénye is úgy rendelkezik, hogy mindenkinek joga van a testi és a lelki egészséghez, és e jog érvényesülését Magyarország - többek között - genetikailag módosított élőlényektől mentes mezőgazdasággal segíti elő.

Kardeván Endre

, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-biztonságért és agrárigazgatásért felelős államtitkára múlt csütörtökön közölte, újabb 2.700 zsák genetikailag módosított szervezetekkel (GMO) szennyezett kukorica-vetőmagot találtak az ellenőrzések során, ami további 2.000 hektár vetésterületet érint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.