Közélet

Ügyészségi nyomozás a Tettrekész Magyar Rendőrség ellen

Ügyészségi nyomozás a Tettrekész Magyar Rendőrség ellen

2011. június 3., péntek
Ügyészségi nyomozás a Tettrekész Magyar Rendőrség ellen

Hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt pénteken nyomozás indult a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete működése során elkövetett cselekmény miatt ismeretlen tettes ellen; a nyomozást a Kaposvári Nyomozó Ügyészség konkrét adatokkal alátámasztott feljelentés alapján rendelte el - tájékoztatta Horváth Szilárd Somogy megyei főügyész közleményben az MTI-t.

Gyanúsítottként hallgatják ki

Szima Juditot

, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet főtitkárát péntek késő délután óta a szekszárdi rendőrségen a kaposvári nyomozóügyészek - értesült az MTI. Varga Péter szekszárdi rendőrkapitány az MTI érdeklődésére azt mondta: a kapitányságnak nincs hatásköre az eljárásban. A Tettrekész honlapján péntek este megjelent hír szerint a főtitkár előállítása előtt házkutatás tartottak a szakszervezet szekszárdi irodájában. A Tolnai Népújság internetes lapja, a TEOL.hu úgy értesült, hogy Szima Judit kihallgatása késő este is folyamatban van. A portál hivatalosan meg nem erősített információi szerint a nyomozóügyészek elsősorban arra kíváncsiak, hogy a főtitkár költött-e, illetve ha igen, mennyit a szakszervezet pénzéből saját céljaira.

Egerváriné Lucza Gyöngyi

, a Somogy Megyei Főügyészség szóvivője - még délelőtt - az MTI érdeklődésére közölte: a nyomozás érdekeire való tekintettel a kiadott közleményben leírtaknál többről nem adhat tájékoztatást. A nyomozás lezárultával, annak eredményéről tájékoztatják a közvéleményt - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.