Közélet

Szabadlábra helyezte a bíróság Szima Juditot, a TMRSZ főtitkárát

Szabadlábra helyezte a bíróság Szima Juditot, a TMRSZ főtitkárát

2011. június 6., hétfő
Szabadlábra helyezte a bíróság Szima Juditot, a TMRSZ főtitkárát

Lakhelyelhagyási tilalom mellett szabadlábra helyezte Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete (TMRSZ) főtitkárát hétfő délután meghozott határozatával a Kaposvári Városi Bíróság.

Az érdekképviseleti vezetőt múlt pénteken gyanúsítottként hallgatták ki Szekszárdon, majd éjjel őrizetbe vették hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt. A nyomozást aznap a Kaposvári Nyomozó Ügyészség rendelte el "konkrét adatokkal alátámasztott feljelentés alapján". "Olyasmivel vádolnak, amit nem követtem el" - mondta

Szima Judit

hétfőn újságíróknak a bíróság folyosóján a határozat kihirdetését követően, hozzátéve: rendkívüli módon megalázták. Az ekkor már bilincs és vezetőszár nélkül nyilatkozó főtitkár, akit szemmel láthatóan megviseltek a történtek, az újságírók kérdéseire elmondta, hogy a bíróságról az édesapjához megy. (A bíróságon apja lakását jelölte meg helyszínként, ahol a határozatnak megfelelően tartózkodni fog.)

Vadócz Attila

, a Somogy Megyei Bíróság szóvivője az előzetes letartóztatást kérő ügyészségi kezdeményezésről döntő kétórás bírósági procedúrát követően újságíróknak elmondta: a bíróság az előzetes letartóztatást nem tartotta indokoltnak, a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére való tekintettel lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Ez a lakhely nem a gyanúsított eddigi tartózkodási és lakhelye, hanem egy másik megyében lévő lakhely - jegyezte meg. A szóvivő közölte továbbá, hogy az ügyész fellebbezett a határozat ellen, ezért jogerős határozatot - várhatóan egy héten belül - a Somogy Megyei Bíróság hoz. A nyomozást a TMRSZ működése kapcsán, hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen rendelték el, arról múlt pénteken

Horváth Szilárd

, Somogy megyei főügyész tájékoztatta az MTI-t. Még aznap házkutatást tartottak a TMRSZ szekszárdi irodájában, majd délután a szekszárdi rendőrkapitányságra gyanúsítottként előállították Szima Juditot, a szakszervezet főtitkárát, akit a kaposvári nyomozóügyészek kihallgattak, majd éjjel őrizetbe vettek, szombaton pedig Kaposvárra szállítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.