Közélet

Schmitt egyhavi jövedelmével járult hozzá az államadósság csökkentéséhez

Schmitt egyhavi jövedelmével járult hozzá az államadósság csökkentéséhez

2011. június 9., csütörtök
Schmitt egyhavi jövedelmével járult hozzá az államadósság csökkentéséhez

Schmitt Pál köztársasági elnök egyhavi jövedelmét ajánlotta fel az Összefogás az Államadósság Ellen Alapba - közölte az államfő hivatala csütörtökön az MTI-vel.

Az alap létrehozásáról április elején döntött a kormány

Rédly Elemér

győri katolikus plébános javaslatára, illetve egymillió forintos kezdőtőke felajánlása után. Az Összefogás az Államadósság Ellen Alap célja, hogy bevételeket gyűjtsön az államadósság csökkentésére, a befolyt összeg kizárólag erre a célra használható fel. Az alap vállalkozási tevékenységet nem végezhet. Legfőbb szerve a háromfős irányító testület, amelynek tagja a kezdeményező Rédly Elemér,

Banai Péter Benő,

a nemzetgazdasági tárca költségvetési ügyekért felelős helyettes államtitkára és

Horváth Tihamér,

a Széchenyi Gazdaságfejlesztő Társaság elnöke. Az Országgyűlés május végén törvényben rögzítette, hogy a befizetett összeggel csökkenthető a személyijövedelemadó-alapja, a vállalkozások pedig költségként számolhatják el azt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.