Közélet

Orbán Viktor a rendvédelmisekről és a devizahitelesekről

Orbán Viktor a rendvédelmisekről és a devizahitelesekről

2011. június 5., vasárnap
Orbán Viktor a rendvédelmisekről és a devizahitelesekről

A miniszterelnök szerint az ország nem tudja elfogadni, ha azok, akik felesküdtek a rendre, füstbombákat dobálnak, vízcsapokat törnek le, túllépik a törvény által megengedett határokat és fenyegetőznek. Ez azt jelenti, hogy dezertáltak, átálltak a rendetlenség oldalára - mondta Orbán Viktor a TV2 Napló című műsorában.

A vasárnap sugárzott riportban a kormányfő a rendvédelmi dolgozók nyugdíjszabályait érintő tervezett változtatásokkal kapcsolatban kijelentette: higgadtan, nyugodtan, emberséges módon, de "ezt a változást végig fogjuk csinálni, akkor is, hogy ha egyébként nemcsak tüntetnek a házam előtt, hanem beköltöznek a hálószobámba". Mint fogalmazott, "nem a népszerűséget nézem, hanem arra figyelek, hogy minél több saját személyes erőt is mozgósítsak annak érdekében, hogy az emberek előtt világossá tegyem, minek mi az értelme, és felkínáljam számukra a lehetőséget, hogy mondják el, amit gondolnak. Ez ma fontosabb nekem, mint hogy egyébként a népszerűségi mutatók éppen hogyan állnak". A riportban szóba került a devizahitelesek ügye is, amelyről

Orbán Viktor

azt mondta, ha a bank megállapodik az állammal, hogy az állam vegye meg azt a lakást, amelyet azután bérlőként használhat a korábbi tulajdonos, akkor a bank az államnak nem 100 százalékon adja el az ingatlant, hanem egy földrajzi besorolásban rögzített kvóta szerint, például 35 vagy 50 százalékon, "tehát a bank azon bukik". Az elmúlt egy év legfontosabb döntésének a miniszterelnök a parlamenti és az önkormányzati képviselők létszámának radikális csökkentését nevezte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.