Közélet

Nyugdíjaskluboknak osztott támogatást a polgármester

Nyugdíjaskluboknak osztott támogatást a polgármester

2011. június 16., csütörtök
Nyugdíjaskluboknak osztott támogatást a polgármester

A városházán kiosztotta Botka László 64 sikeresen pályázó nyugdíjasklubnak a költségvetés idősügyi keretében előirányzott támogatást, összesen mintegy 10 millió forintot. A polgármester megköszönte, a klubokba tömörülő közel tizenkétezer szépkorú polgár eddigi közéleti munkáját.

A támogatások átadása előtt

Sikula Szabolcs

, az Idősügyi Tanács tagja mondott beszédet, ismertette az idei év fontosabb programjait, majd leszögezte, hogy nincs jobb- és baloldali nyugdíjas, ahogy fogalmazott most „a Gyimesiéknek, Pódáéknak, Kalmáréknak, Bohácséknak kell bizonyítaniuk, mert

Botka László

már bizonyított 100 százalékig.” Ezután a polgármester megköszönte jelenlévő klubtagoknak az eddigi munkájukat. Elmondta, hogy míg 2003-ban, mikor létrehozták az idősügyi keretet csak 27 nyugdíjas klub működött a városban, addig mára ez a szám 12 ezer taggal 80-ra emelkedett. Az idén 64 szervezet pályázott sikeresen, s egyenként 50-220 ezer forint közötti összeget kaptak, amit kirándulásokra, rendezvényekre költhetnek majd. „Eddig is aktív szerepet vállaltak a közéletben, de most különösen nagy szükség van munkájukra” – hangsúlyozta köszöntőjében Botka, majd kislányai társaságában átadta a támogatásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.