Közélet

Megkezdődött a kormányfő és a rendvédelmi szakszervezetek egyeztetése

Megkezdődött a kormányfő és a rendvédelmi szakszervezetek egyeztetése

2011. június 7., kedd
Megkezdődött a kormányfő és a rendvédelmi szakszervezetek egyeztetése

Kedd reggel hét óra után megkezdődött az újbóli egyeztetés az Országházban Orbán Viktor kormányfő és a rendvédelmi szakszervezetek képviselői között a rendészeti dolgozókat érintő nyugdíj-átalakítások ügyében.

A konzultáció várhatóan nyolc óráig tart majd, akkor kezdődik ugyanis a kabinet tanácskozása. A kormányülésen a korábbi közlés szerint

Orbán Viktor

miniszterelnök és

Pintér Sándor

belügyminiszter tájékoztatni fogja a kormánytagokat a rendvédelmi szakszervezetekkel folytatott konzultációkról, a belügyi tárca vezetője pedig vázolja a lehetséges jogalkotási menetrendet is. Az érdekvédelmi vezetők közül a sajtónak

Fabók Ferenc

, a Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke nyilatkozott, mielőtt bement az Országházba. Arra a kérdésre, hogy szerinte van-e értelme a tárgyalásnak a hétfői alkotmánymódosítás után, azt mondta: van, hiszen az alkotmány lehetőséget ad arra, hogy részletszabályokban dolgozzák ki a módosításban foglaltakat. "Tovább fogunk küzdeni a kollégáink jogos érdekeiért" - hangsúlyozta, hozzátéve: minden törvényes eszközzel azon lesznek, hogy megfelelő eredmény szülessen a tárgyalások folyamán. Mint mondta, sztrájkjoguk nincs ugyan, a peres út azonban nyitva áll előttük. Az érdek-képviseleti delegáltak legutóbb múlt csütörtökön jártak a kormányfőnél, ám a rendészeti dolgozókat tömörítő érdekvédelmi szervezetek és Pintér Sándor belügyminiszter között azóta sem született megállapodás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.