Közélet

Magyar katonasírokat koszorúztak meg Voronyezsnél

Magyar katonasírokat koszorúztak meg Voronyezsnél

2011. június 29., szerda
Magyar katonasírokat koszorúztak meg Voronyezsnél

A Don-kanyari Rutkinóban létesített központi katonai sírkertben eltemetett mintegy 80 ezer magyar katona emlékművét koszorúzta meg szerdán a Vidékfejlesztési Minisztérium küldöttsége.

Kardeván Endre

, a minisztérium államtitkára az MTI-nek elmondta: bizonyítottan a Voronyezstől 60 kilométerre délre fekvő Rutkinóban van eltemetve a doni 2. magyar hadsereg 200 ezer katonájából 80 ezer. Mint mondta, előbb koszorút helyeztek el a szovjet katonák emlékművénél, majd ezt követően mentek a magyar áldozatok emlékművéhez, amelyen Magyarországról hozott, nemzeti színű szalaggal díszített koszorút helyeztek el. A minisztérium küldöttsége - élén Kardeván Endre és Farkas Imre államtitkárokkal - egy agrárgazdasági tudományos konferenciára érkezett Voronyezsbe. Erről Kardeván az MTI-nek elmondta, hogy a küldöttség a konferencián való részvétel mellett tárgyalt

Alekszej Gorgyejev

voronyezsi kormányzóval, illetve helyettesével. Előzőleg Moszkvában a magyar delegáció

Alekszandr Csernogorov

mezőgazdasági miniszterhelyettessel és

Szergej Dankverttel

, az orosz mezőgazdasági felügyelet állat- és növény-egészségügyi kérésekben illetékes vezetőjével találkozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.