Közélet

Bontani kell a 4-es vonalán a lefektetett síneket?

Bontani kell a 4-es vonalán a lefektetett síneket?

2011. június 27., hétfő
Bontani kell a 4-es vonalán a lefektetett síneket?

Információink szerint hiába haladnak jól a 4-as villamosvonal felújítási munkálatai, a sínrögzítők szigetelésének gyári hibája miatt nem megfelelő az ellenállás, „szökik” az áram, így bizonyos részeken a már kész munkákat vissza kell bontani, hogy ezeket az eszközöket kicseréljék.

Az elektromos tömegközlekedés fejlesztésnél az elmúlt évek problémáival szemben számottevő csúszás nélkül, jól haladtak az építkezések a 3-as és a 4-es vonalán is. Sajnos utóbbinál azonban kiderült, hogy a sínrögzítők szigetelése gyári hibás, túl magas a gumiréteg széntartalma, így a Tisza Lajos körúton, az Anna kúttól a Radnóti gimnáziumig ki kell cserélni ezeket a hibás elemeket, így vissza kell majd bontani a betont. „Az elektromos ellenállás mérésénél derült ki, hogy bizonyos részeken, a sínt rögzítő szerelvényeknél a megfelelő ellenállás nem biztosított. Nem szigetel jól a gumiréteg, átmegy rajta az áram. Ez egy olyan eszköz, amit a kivitelező vásárol meg a gyártótól, ezeket ki kell cserélni. Ennek a megoldását, a csere technológiáját most keressük, de a teljes sínhosszt biztosan nem kell bontani” – nyilatkozta lapunknak

Pacza József

, a Szeged Pólus Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.