Közélet

A Jobbik egyedül Pokol Bélát támogatja alkotmánybírának

A Jobbik egyedül Pokol Bélát támogatja alkotmánybírának

2011. június 27., hétfő
A Jobbik egyedül Pokol Bélát támogatja alkotmánybírának

A Jobbik egyedül Pokol Béla alkotmánybíróvá választását támogatja a hétfői szavazáson, a másik négy jelöltet "pártkötődésük" miatt nem - jelentette be Gyüre Csaba, az ellenzéki párt alelnöke hétfőn a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján.

Az Országgyűlés hétfőn délután titkos szavazással dönt az alkotmányügyi bizottság által támogatott öt kormánypárti alkotmánybíró-jelöltről,

Balsai István

fideszes országgyűlési képviselőről, az Antall-kormány volt igazságügy-miniszteréről,

Pokol Béla

egyetemi tanárról,

Szalay Péter

ügyvédről,

Szívós Máriáról

, a Fővárosi Bíróság tanácselnökéről és Dienes-Oehm Egon korábbi nagykövetről, nemzetközi magánjogászról. A szeptembertől 15 tagúra bővülő Alkotmánybíróság új tagjainak megválasztásához az országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.

Gyüre Csaba

sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: Pokol Béla szakmai munkája "összhangban van a Jobbik ideológai nézeteivel és a párt által vallott nézetekkel" valamint a pártkötődése sem olyan erős, mint például Balsai Istvánnak, aki jelenleg is fideszes országgyűlési képviselő. Az ellenzéki párt szerint nem szerencsés, ha olyan jelöltekről kell szavazni, akik jelenlegi parlamenti pártokhoz köthetők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.