Közélet

Miskolcon 550 forint, ami Szegeden 1400

Miskolcon 550 forint, ami Szegeden 1400

2011. május 27., péntek
Miskolcon 550 forint, ami Szegeden 1400

A Kossuth Lajos sugárút 29. szám alatt található ingatlan tulajdonosai között kialakult perpatvar lehetséges okaira világított rá Vikor Csaba, a Nagyító Alapítvány vezetője szerkesztőségünkbe eljuttatott levelében.

Miskolcon is van egy hasonló helyzetű irodaház, mint a Szeged, Kossuth Lajos sugárút 29. alatti ingatlan. Ugyanolyan régi, ugyanolyan adottságokkal rendelkezik, sőt még az MNV Zrt. is ott székel, és a civil szervezetek ugyancsak ott leltek otthonra. Ez azért is érdekes, mert könnyen összehasonlíthatjuk a közös költségre fordított összegeket, összevethetjük a civilek adottságait Miskolcon és Szegeden, talán ezek az adatok így jobban tükrözik a valós állapotokat. A miskolci társasház aktuális közgyűlési jegyzőkönyve szerint a közös költség ott 550 Ft/ nm/hó, míg Szegeden ez az összeg nm-re vetítve több mint 1400 Ft-ra jön ki már évek óta. „Az MNV-nek, az önkormányzatnak és a többi fizető tulajdonosnak miért kerül Szegeden több mint kétszer annyiba a ház működtetése, mint Miskolcon?” - teszi fel a jogosnak tűnő kérdést

Vikor Csaba

. „Talán azért, mert a Victoria Kft. és a Kulturált Közlekedésért Alapítvány helyett is mi fizetjük az általuk be nem fizetett közös költséget? Álláspontom szerint a miskolci ház díjából kiindulva - 550 Ft/nm - itt Szegeden is lehetne ennyiből üzemeltetni és fenntartani e házat! Azért merem ezt állítani, mert a Számvizsgáló Bizottság elnökeként évek óta figyelem azt, hogy mire és mennyit költ a ház - sokszor fölöslegesen és a szerződésektől és a közgyűlési határozatoktól, az SZMSZ-től teljesen eltérő módon, sokszor a nagy-tulajdonosok jóváhagyásával, hallgatásával” – érvel Vikor Csaba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.