Közélet

A spanyol friss zöldségeket fokozottan ellenőrzi az MgSzH

A spanyol friss zöldségeket fokozottan ellenőrzi az MgSzH

2011. május 30., hétfő
A spanyol friss zöldségeket fokozottan ellenőrzi az MgSzH

A Németországban történt megbetegedések miatt a magyar fogyasztók védelme érdekében a vidékfejlesztési miniszter azonnali hatállyal elrendelte a spanyol eredetű, friss fogyasztásra szánt zöldségfélék ellenőrzését.

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) szakemberei fokozottan ellenőrzik a spanyol eredetű zöldség szállítmányokat. A mikrobiológiai vizsgálatok eredménye alapján a hatóság megteszi a szükséges intézkedéseket, és a kifogásolható termékeket kivonja a forgalomból, elrendeli azok megsemmisítését. AZ MgSzH felhívja az élelmiszer-vállalkozók (áruházláncok, importőrök, kereskedők) figyelmét, hogy csak saját önellenőrzésben elvégzett, kedvező eredményű, megelőző, biztonsági mikrobiológiai vizsgálatok után hozzanak forgalomba spanyol eredetű és/vagy német kiszerelésű uborkaszállítmányokat. Az MgSzH felhívja mind a lakosság, mind az étkeztetéssel foglalkozó vállalkozások figyelmét a zöldség-gyümölcs termékekkel kapcsolatos megelőzést szolgáló alapvető higiénés szabályok betartására. "Hatóságunk európai ügyeleti rendszere (RASFF) biztosítja, hogy érintettség esetén azonnal meg tudjuk tenni a szükséges lépéseket a szennyezett élelmiszer ártalmatlanítására" - írja a Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.