Közélet

A bűnözést kiváltó okokat kell megszüntetni

A bűnözést kiváltó okokat kell megszüntetni

2011. május 1., vasárnap
A bűnözést kiváltó okokat kell megszüntetni

A bűnözésről beszélve mindenki arra gondol, hogy a rendőrség fogja el a bűnözőket, a Jobbik szerint viszont az igazi megoldást nem ők jelentik, mert csak a társadalom egy kifejlődött betegségét kezelik, amikor szembeszállnak a bűnözéssel – mondta Volner János a Jobbik majálisának második napján Budapesten.

A frakcióvezető-helyettes szerint viszont arra kell törekedni, hogy a bűnözést kiváltó okokat szüntessék meg. A politikus azt mondta, hogy a bűnözést kiváltó okok között szerepel a „cigánybűnözés”. Hangot adott annak a véleményének, hogy a bűnözők között többségben vannak a cigány származásúak. Megfogalmazása szerint a bűnözés a cigányság köreiben termeli újra magát, mert Magyarországon olyan „megélhetési gyermekszülést” támogató szociális támogatások vannak, amelyek azokat ösztönzik „fokozott szaporodásra”, akik sokszor nem azért nem dolgoznak, mert nincs munkájuk, hanem azért, mert nem is akarnak. Leszögezte, ha a megélhetési gyermekszülés folyamatát nem állítják meg, akkor nemcsak a közbiztonság borul fel, hanem az ország is gazdaságilag finanszírozhatatlanná válik. Véleménye szerint ez sokkal nagyobb probléma, mint az államadósság kérdése. Úgy fogalmazott, hogy Magyarország évszázadokon keresztül jóval erősebb katonai hatalmak ellen is meg tudta védeni önmagát, most viszont „eljutottunk egy olyan korba, hogy (…) gyakorlatilag kiszülnek minket a cigányok a saját hazánkból”. Egy mondást idézve azt mondta, hogy miután azé a föld, aki benépesíti, így nem kisebb a tét, mint a megmaradás. Lehetséges megoldásnak nevezte, ha rendfenntartók közrendvédelmi egységeit a jövőben területi alapon, a bűnügyi egységeket pedig funkcionális alapon szervezik meg. Azt mondta, hogy a "cigánybűnözés" jellemzőit újra oktatni kellene a rendőrségnek, és erre szakosodott rendészeti egységet kell felállítani. A gazdasági kérdésekre áttérve kijelentette, hogy a politika nem hajlandó tudomást venni a cigánybűnözés okozta károkról, illetve ha ezeket a károkat számba veszik, csak a közvetlenekkel foglalkoznak. Azt viszont nem számolják, hogy emiatt településeken elértéktelenednek az ingatlanok, vagy hogy emberek felhagynak a mezőgazdasági termeléssel. Álláspontja szerint az államnak kényszert kell alkalmaznia, hogy a cigányság tartsa el magát. Megoldásnak nevezte, ha a segélyt szigorúan számon kért közmunkáért cserébe adnák. A bűnözési helyzet kapcsán kijelentette azt is, hogy önfenntartó börtönökre lenne szükség, hogy a rabok legalább a fogva tartásuk költségeit termeljék meg.

Morvai Krisztina

a jövőben folytatja európai parlamenti munkáját, emellett azonban járni fogja a magyar vidéket, hogy az ott szerzett tapasztalatairól minél előbb egy könyvet vagy jelentést készítse. Erről a politikus maga számolt be a majálison. A bűnügyi helyzet feltárása kapcsán azt mondta, keresi a módját, hogy mivel tudna több hasznot hajtani. Lehetőségként említette, hogy az ügyben létrehoznak egy új Civil Jogászbizottságot, de azt is felvetette, hogy esetleg a Jobbik mérje fel, hogy pontosan mi is zajlik vidéken. Ezt követően pedig követeléseket fogalmazzanak meg a kormány, a rendfenntartók, a belügyi vezetés felé. A gyöngyöspatai helyzet kapcsán jelezte: hallják, hogy a vidéken élők segélykiáltással fordultak az emberekhez. Az látszik, hogy egyre nő a bűnözés, és egyre nagyobb a nyomor - mutatott rá. A brüsszeli munkája kapcsán szólt arról: azért is tartja jónak, hogy a Jobbik is képviselteti magát az Európai Parlamentben, mert így sikerült felpezsdíteniük annak „langyos, lagymatag, az igazságtalanságot eltűrő” levegőjét. Egyúttal hangot adott annak a véleményének, hogy teljesítik a kötelezettségeiket és a magyar emberek elvárásait. Megjegyezte, hogy Brüsszelben hiányolja a szenvedélyt, mert szenvedélyes emberek ritkán kerülnek be akár az európai, akár a nemzeti parlamentekbe. Az EP képviselő a hallgatósággal beszélgetve felajánlott százezer forintot arra, hogy gyártsanak „Szabadságot Budaházynak” feliratú matricákat, és aki ezt követeli, az tegye ki az autójára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.