Közélet

Vándorgyűlést tartanak a családterápiás szakemberek

Vándorgyűlést tartanak a családterápiás szakemberek

2011. április 7., csütörtök
Vándorgyűlést tartanak a családterápiás szakemberek

A Magyar Családterápiás Egyesület Szegeden rendezi meg XXV. Jubileumi Vándorgyűlését. A háromnapos konferencia április 8-9-10-én, a szegedi piarista gimnáziumban zajlik.

A vándorgyűlésen a szakma képviselői, 4-500 szakember vesz részt az ország minden tájáról, de várnak vendégeket a határon túlról is. Plenáris üléseken, workshopokon tekintik át a szakma jelenét és jövőjét, megrajzolva a legújabb fejlődési tendenciákat is. Szegeden a család- és párterápia még gyerekcipőben jár, pedig egyre többen szorulnának rá erre a szolgáltatásra. Ők gyakran nem tudnak erről a lehetőségről, így nem is jutnak hozzá ehhez a szolgáltatáshoz. A szervezők bíznak benne, hogy ez az országos rendezvény hozzájárul ahhoz, hogy a családterápia iránti érdeklődés térségünkben is megerősödjön. Védnökséget vállalt

Botka László

polgármester,

Szabó Gábor

, az SZTE rektora és

Kiss-Rigó László

, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke. "Védnökeink azzal, hogy elvállalták a felkérést, kifejezték egyetértésüket, hogy a családterapeuták által végzett munkára nagy szükség van" - vallják a szervezők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.