Közélet

Május 1. - Négy szakszervezeti szövetség együtt, kettő külön-külön ünnepel

Május 1. - Négy szakszervezeti szövetség együtt, kettő külön-külön ünnepel

2011. április 29., péntek
Május 1. - Négy szakszervezeti szövetség együtt, kettő külön-külön ünnepel

A szakszervezeti szövetségek közül négy együtt ünnepel május elsején, míg a LIGA külön rendezvényt tart, a Munkástanácsok pedig megyei szervezeteivel ünnepel.

Az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ), az Értelmiségi Szakszervezetei Tömörülés (ÉSZT), a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) közösen ünnepli a munkavállalókkal május elsejét a budapesti Városligetben. Közös meghívójuk szerint szakszervezeti fórumot tartanak majd, amelynek vendége

Andor László

foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős európai uniós biztos lesz. A LIGA Szakszervezetek - pénteki közleménye szerint - "szűk körben" koszorúzza meg a városligeti Május 1. emlékkövet, "elbúcsúztatva a magyar munkavállalók jogait". Az eseményen beszédet mond

Gaskó István

, az érdekképviselet elnöke. A Munkástanácsoknál az MTI-nek azt mondták, hogy az érdekképviselet a hagyományoknak megfelelően megyei szervezeteivel ünnepel, miskolci, békéscsabai, szegedi, győri és veszprémi rendezvényeken.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.