Közélet

Kitiltják a kamionokat Szeged belvárosából

Kitiltják a kamionokat Szeged belvárosából

2011. április 15., péntek
Kitiltják a kamionokat Szeged belvárosából

Az M43 autópálya átadása után kitiltják a kamionokat Szeged belvárosából – döntött pénteki ülésén a csongrádi megyeszékhely közgyűlése.

Április 20-án átadják a forgalomnak az M43-as autópálya Szeged és Makó közötti szakaszát – mondta

Botka László

polgármester az előterjesztés vitája során. Az önkormányzat által bevezetendő korlátozás célja, hogy csak az hajtson be tehergépjárművel a városba, akinek feltétlenül dolga van itt – tette hozzá a szocialista politikus. A közgyűlés döntése értelmében május 15-től két korlátozott forgalmú övezetet alakítanak ki a belvárosban. A szegedi oldalon a nagykörúton belülre, az újszegedi oldalon pedig a Temesvári körút és a Tisza közötti területre nem hajthatnak be a 7,5 tonna megengedett össztömeg fölötti teherautók. A Tisza Lajos körút és a Tisza közötti területen 3,5 tonna fölötti össztömeg-korlátozást vezetnek be. A korlátozás nem vonatkozik a célforgalomra, ennek oka többek között az, hogy egyes a Tisza-Maros-szögben található települések csak Szegeden keresztül közelíthetők meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.