Közélet

Hétvégi terelések a Tisza Lajos körút középső szakaszán + TÉRKÉP

Hétvégi terelések a Tisza Lajos körút középső szakaszán + TÉRKÉP

2011. április 15., péntek
Hétvégi terelések a Tisza Lajos körút középső szakaszán + TÉRKÉP

A 4-es villamosvonal rekonstrukciója keretében szombaton és vasárnap felújítják a tömegközlekedési sávot a Tisza Lajos körút Mérey és Gogol utca közötti szakaszán. A burkolatcsere a tömegközlekedés korlátozásával jár.

A 4-es villamosvonal rekonstrukciójához kapcsolódóan a kivitelező MTV4 Konzorcium felújítja a közös tömegközlekedési sáv burkolatát a Tisza Lajos körút középső szakaszán. A burkolatcserét április 16-án szombaton 00.30-tól április 17-én, vasárnap 24 óráig végzik a Tisza Lajos körút Mérey utca és Gogol utca közötti szakaszán. A kivitelező felmarja és két rétegben újraaszfaltozza a tömegközlekedési sávot a gömbsüvegsorok között. A munkálatok miatt a Tisza Lajos körút ezen szakaszán kerülni kell majd az autósoknak.. Gépjárművel a Tisza Lajos körútról nem lehet majd balra kanyarodni a Kiss Ernő utcába, illetve a Kiss Ernő és Nagy Jenő utcákból nem lehet majd balra kikanyarodni a Tisza Lajos körútra, továbbá a Kígyó utcából nem lehet balra kikanyarodni a Tisza Lajos körútra, vagy egyenesen továbbmenni a Hajnóczi utcába. A Gutenberg utcából szintén tilos a balra kanyarodás a Tisza Lajos körútra. A tömegközlekedés ezen a két napon a gépkocsik sávját használja. Terelések lépnek érvénybe.

(Lásd térképünket alább!)

A

3, 3F és 4 jelű villamosok

a Dugonics tértől a Vadaspark, Fonógyári út, illetve Kecskéstelep végállomásukig közlekednek. A

3–4-8 jelzésű villamospótló autóbuszok

Tarján végállomástól a Klinikákig viszik az utasokat, az Anna-kút felé kihagyják a Dugonics tér és a Centrum közös villamos–autóbusz megállót. A

8 jelű trolibuszok

a Rókus II. Általános Iskola és a Kálvin tér között közlekednek. A járat Kálvin tér és Klinikák közötti szakaszát a

3–4-8 jelzésű villamospótló autóbusz

pótolja. A

74 és 83 jelű autóbuszok

oda és vissza is a Kálvária sugárút és a Londoni körút között közlekednek, az érintett megállókban megállva. A járatok a Mars tér felé haladva kihagyják a Centrum megállót, az ellenkező irányban pedig a Bartók tér megállót. A

10 és 20 jelű autóbuszok

ugyancsak kihagyják az Anna-kút felé a Dugonics tér és a Centrum közös villamos–autóbusz megállót. A járatok mindkét irányban a közúti sávban közlekednek. A 4-es villamosvonal felújítása a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt része. Kivitelezési munkáit a nemzetközi közbeszerzési tenderen az MTV4 Konzorcium nyerte nettó 2,35 milliárd forintos ajánlatával; a cégtársulást a budapesti székhelyű Magyar Aszfalt Kft. vezeti, tagja a Tóth T. D. Kft. és Viv Zrt. A kivitelező elbont és újjáépít 5452 méter villamosvágányt és felsővezetéket, valamint 4 kitérőt. Felújítja a megállókat és a kapcsolódó közműveket, korszerű forgalomtechnikát telepít. Megépít 8740 négyzetméter aszfaltutat, 100 négyzetméter terelőszigetet és 4000 négyzetméter járdát. A 4-es villamosvonal a Tarján végállomás és az Anna-kúti csomópont között újul meg. Ezzel párhuzamosan a kivitelező átépíti a Glattfelder tér közlekedését; a Tisza Lajos körút pedig faltól falig újjászületik. A körúton végig tömegközlekedési sáv lesz, térburkolattal látják el a járdákat és végig zöld szigeteket alakítanak ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.