Közélet

Fokozott élelmiszer-ellenőrzés kezdődik

Fokozott élelmiszer-ellenőrzés kezdődik

2011. április 4., hétfő
Fokozott élelmiszer-ellenőrzés kezdődik

Fokozottan ellenőrzik az élelmiszerek minőségét hétfőtől kezdve a fővárosban, főként a Központi – Fővám téri – Vásárcsarnokban. A razzia húsvétig fog tartani, célja, hogy az ünnepek alatt ne kerülhessen romlott étel az asztalokra – írja a Magyar Nemzet Online.

Kardeván Endre

, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára hétfőn a következőket nyilatkozta: az ellenőrzés célja, hogy minél kevesebb olyan élelmiszer jusson a húsvéti asztalra, amely gondot okozhat a fogyasztóknak. Ezért összehangolt, átfogó vizsgálatokat tartanak országszerte nemcsak a kereskedőknél, hanem az élelmiszer-előállítóknál és a raktárakban, az úgynevezett első betárolási helyeken is. Elsősorban a húsvéthoz köthető ételek – sonka, füstölt húsok, tojás, illetve az édességek – minőségét kívánják ellenőrizni. Az államtitkár szerint a hatósági ellenőrök szabálytalanság esetén büntetnek is, de nem ez az elsődleges célja az ellenőrzéseknek. A büntetés mértéke 15 ezer forinttól akár kétmilliárd forintig is terjedhet. Az akció a húsvéti ünnepekig fog tartani. (Forrás:

Magyar Nemzet Online

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.