Fokozott élelmiszer-ellenőrzés kezdődik


Fokozottan ellenőrzik az élelmiszerek minőségét hétfőtől kezdve a fővárosban, főként a Központi – Fővám téri – Vásárcsarnokban. A razzia húsvétig fog tartani, célja, hogy az ünnepek alatt ne kerülhessen romlott étel az asztalokra – írja a Magyar Nemzet Online.
Kardeván Endre
, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára hétfőn a következőket nyilatkozta: az ellenőrzés célja, hogy minél kevesebb olyan élelmiszer jusson a húsvéti asztalra, amely gondot okozhat a fogyasztóknak. Ezért összehangolt, átfogó vizsgálatokat tartanak országszerte nemcsak a kereskedőknél, hanem az élelmiszer-előállítóknál és a raktárakban, az úgynevezett első betárolási helyeken is. Elsősorban a húsvéthoz köthető ételek – sonka, füstölt húsok, tojás, illetve az édességek – minőségét kívánják ellenőrizni. Az államtitkár szerint a hatósági ellenőrök szabálytalanság esetén büntetnek is, de nem ez az elsődleges célja az ellenőrzéseknek. A büntetés mértéke 15 ezer forinttól akár kétmilliárd forintig is terjedhet. Az akció a húsvéti ünnepekig fog tartani. (Forrás:
)