Közélet

Egymillió aláírás a délszláv háborús tényfeltáró bizottságért

Egymillió aláírás a délszláv háborús tényfeltáró bizottságért

2011. április 27., szerda
Egymillió aláírás a délszláv háborús tényfeltáró bizottságért

Kedden déli 12 óra előtt megkezdődött az a polgári aláírásgyűjtés a régió országaiban, melynek célja egy olyan regionális bizottság létrehozásának támogatása, amely megállapítaná a tényeket az egykori Jugoszlávia területén dúlt háborúk áldozatairól, írja a Beta hírügynökség.

Az aláírásgyűjtés június 6-ig tart majd. Ez lesz a nem kormányzati szervezetek legnagyobb regionális kampánya. Az akcióban 500 aktivista vesz részt Belgrádban, Zágrábban, Szarajevóban, Banja Lukában, Ljubljanában, Pristinában, Szkopjéban és Podgoricában. Szerbiában 30 helyen folyik majd az aláírásgyűjtés. A délszláv háborúk befejezésétől eltelt tíz év alatt a régió egyetlen országában sem fejeződött be az áldozatok számbavétele, s 15 ezer embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván. Egymillió aláírást szeretnének összegyűjteni a kezdeményezéshez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.