Közélet

Egy órán belül feloszlathatóak lesznek a félelemkeltő gyűlések

Egy órán belül feloszlathatóak lesznek a félelemkeltő gyűlések

2011. április 28., csütörtök
Egy órán belül feloszlathatóak lesznek a félelemkeltő gyűlések

A miniszterelnök szerint a büntető törvénykönyv szigorításával elérhető, hogy a jövőben ne alakulhasson ki a gyöngyöspataihoz hasonló helyzet – idézi Orbán Viktor TV2-nek tett nyilatkozatát a hírTV honlapja.

A kormányfő hangsúlyozta: a hatóságok az új szabályozás elfogadása után egy órán belül feloszlatják a mások megfélemlítése céljából létrejött, engedély nélküli gyűléseket.

Orbán Viktor

hozzátette: az új törvény értelmében, ha valaki a gyöngyöspataihoz hasonló cselekményt visszaesőként követ el, akkor azt akár börtönnel is sújthatják. A miniszterelnök utasítására az igazságügyi tárca már szerdán benyújtotta az előterjesztést az Országgyűlésnek – részben a lelkiismereti és vallásszabadság megsértésének tényállását egészítették ki, részben pedig új állásfoglalást alkottak közbiztonsági tevékenység jogellenes szervezése címen - olvasható a hírTV weboldalán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.