Közélet

Új műsorokkal frissül a Duna Televízió

Új műsorokkal frissül a Duna Televízió

2011. március 23., szerda
Új műsorokkal frissül a Duna Televízió

Dokureflex, Múltidéző, Klubszoba – három új beszélgetős műsorral frissíti kínálatát a Duna Televízió. A televíziónézők kirándulást tehetnek a múltba, elmélkedhetnek korunk problémáiról, és megtudhatják kortársaink véleményét is a mindannyiunkat érintő kérdésekről.

Dokureflex

Egy újfajta közösségi élményre invitálja a Duna Televízió nézőit Dokureflex című heti sorozatában, mely szerda késő esténként látható.

Gáspár Judit

műsorvezetővel és két vendégével minden alkalommal megnézhető egy dokumentumfilm, majd ezt követően a stúdióban ülők szavakba öntik az alkotás keltette érzéseiket, gondolataikat, reflektálnak a társadalmi jelenségekre. A második adásban, március 23-án este 22.55-től Nagy István Sorsod Borsod című 2009-es dokumentumfilmje látható. Petiben és Robiban csupán egy közös dolog van, mindketten fiatalkorú bűnelkövetőkké váltak és ugyanabba az irodába járnak pártfogó felügyelőhöz. Kettejük kiragadott példáján keresztül a dokumentumfilm rámutat, hogy egy olyan erősen megosztott régióban, mint Borsod megye, mennyire lehet hatékony egy nyugat-európai mintát követő modell. Pártfogórendszer. Jól hangzik, de vajon pótolja-e a szülői felelősséget, s van-e hatása?

Múltidéző

A Duna Televízió új, vasárnap délutánonként látható műsorának segítségével a tévénézők híradós időutazást tehetnek a Kárpát-medencén innen és túl, politikában, gazdaságban és tudományban. A Múltidéző az adott hét magyarországi és határon túli eseményeit, híreit, érdekességeit gyűjti csokorba, elsősorban az elmúlt évszázad második feléből, szubjektív tálalásban. Legyen szó meghatározó közéleti eseményekről, emlékezetes kulturális produkciókról, magyar sportsikerekről, vagy az elmúlt évtizedek divatjáról, hangulatáról - a Múltidéző feleleveníti a felejthetetlen pillanatokat. Történetek, események, érdekességek… Múltidéző

Morvai Noémivel

vasárnap délutánonként 15 órakor.

Klubszoba

„Ha én ezt a klubban egyszer elmesélem!” Bizonyára sokakban kellemes emlékeket idéz az egykor Magyarországon is sikerrel futó tv-sorozat, a Nem kell mindig kaviár azóta szlogenné vált mondata, amely rendszerint a film végén hangzott el a szuperkém és nőcsábász szájából. A Duna Televízió hetente jelentkező vadonatúj műsora ott kezdődik, ahol a film befejeződött: a Klubszobában színészek, sportolók, művészek, közéleti emberek beszélgetnek arról, ami megdöbbentette, szíven ütötte, elgondolkodtatta, vagy éppen megmosolyogtatta az adott héten a közvéleményt. A csaknem egyórás műsorban olyan témák kerülnek terítékre, amelyek bármely családban, baráti vagy munkahelyi közösségben is beszédtémák. A szokásos elemző műsorokkal ellentétben a szerkesztők a nagy port kavart ügyek emberi oldalára szeretnének rávilágítani, vagyis az emberi faktort hétköznapi szintre emelni. A legfontosabb, hogy nem politikusok, szakértők, vagyis úgymond illetékesek nyilatkoznak. Így a nézőki találkozhatnak többek között

Babarczi Eszter

filozófussal,

Gerendai Károly

üzletemberrel,

Bock József

és

Jásdi István

borászokkal,

Básti Júlia

színművésszel,

Jankovics Marcell

filmrendezővel,

Pálinger Katalin

válogatott kézilabda kapussal. Klubszoba

Banner Gézával

vasárnap esténként 20.25-től a Duna Televízióban!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.