Közélet

Slota köp a szlovák parlamentre

Slota köp a szlovák parlamentre

2011. március 30., szerda
Slota köp a szlovák parlamentre

Állítólag már nem szlovák a pozsonyi parlament, ezért Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke szerda délután hívei előtt köpött egyet az épület előtt.

Slota

az után cselekedte mindezt, hogy a parlamentben megkezdődött a kisebbségi nyelvek hivatalos használatát szabályozó törvény módosításának vitája. A nacionalista politikus felszólalásában élesen bírálta a javaslatot, majd néhány párthívével együtt kiment a parlament épülete elé. "A Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsa már nem szlovák. Pfuj!" - jelentette ki Slota, majd a törvényhozás épülete felé fordulva köpött egyet. A Híd magyar-szlovák párt által kidolgozott javaslat egyebek között szorgalmazza, hogy a kisebbségi nyelvhasználati küszöböt az eddigi 20 százalékról 15 százalékra csökkentsék, azaz a településeken a kisebbségi lakosság arányának elég csak a 15 százalékot elérnie ahhoz, hogy a hivatalos érintkezésekben használhassák az adott kisebbség nyelvét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.