Közélet

Önkéntesek segítenek Szentmihálytelken

Önkéntesek segítenek Szentmihálytelken

2011. március 27., vasárnap
Önkéntesek segítenek Szentmihálytelken

Fametszés és járdaépítés a településrészen

A múlt évben már beszámoltunk a Szentmihálytelken élő Etelkáról és két súlyosan fogyatékos gyermekeinek kálváriájáról. Akkor Nógrádi Tibor, azóta megválasztott önkormányzati képviselő, megpróbált a családon segíteni. Tízezer forinttal számlát nyitott, melyre bárki befizethet bármekkora összeget a számukra. Sajnos pénzbeni adomány nem sok érkezett. Ennek ellenére idén tavasszal a részönkormányzaton keresztül most élőmunkával segédkeztek a kert rendbetételénél. De ugyanilyen módon fog hamarosan járda is készülni az egyik legforgalmasabb buszmegálló és a betonút között.Nógrádi Tibor szerint egy történet nem csak arról szól, hogy egyszer találkozik az emberek problémájával, hanem amíg ez fennáll, minden segítséggel meg kell azt oldani. Etelka kérésére a szentmihálytelki részönkormányzat társadalmi munkában hozza rendbe a kertet, ahol a férj halála óta nem volt fametszés, kertásás, hiszen a hölgy minden erejét elviszi a két súlyosan fogyatékos gyermek ápolása. „Egy önkormányzat számára nemcsak a kötelező feladatoknak kell fontosnak lennie” – mondat el portálunknak a képviselő, miközben segített a fametszésben. „Sokkal fontosabb az, hogy szolidáris legyen az iránt a közösség iránt, ahol működik.”

Közösségi munkával épül a járda

Egy hét múlva újra összeáll a településrész, és az egyik igen forgalmas buszmegállótól, a közeli betonos útig járólapokból járdát fognak készíteni. Az ehhez szükséges anyagokat Nógrádi Tibor a képviselői alapjából finanszírozta, a munkát pedig a többi lakos, önkéntesen fogja elvégezni. Így a képviselő szerint az idén többszörösét tudják majd megvalósítani a terveknek, hiszen munkadíjat ezekre a feladatokra nem kell kifizetniük. „Az anyagköltségből és a helyieknek a szorgalmából tudunk építkezni” – mutatta meg a leendő járda helyét az önkormányzati képviselő. „Ezzel pedig példát mutat ez a városrész Szeged hasonló helyzetben lévő lakóinak.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.