Közélet

Nem haladja meg a határértéket a finomöntöde kibocsátása

Nem haladja meg a határértéket a finomöntöde kibocsátása

2011. március 25., péntek
Nem haladja meg a határértéket a finomöntöde kibocsátása
Visszaállítanák a Kálvária tér eredeti funkcióját című cikkünkre reagálva Győri-Buczkó Nándor, a Szegedi Finomöntöde Kft. ügyvezető igazgatója az alább olvasható közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.

„A Szegedi Finomöntöde Kft. tevékenységével kapcsolatban a 2011. március 5-én megjelent internetes újságcikkben nem a valós és tényleges adatoknak megfelelő mérési értékek jelentek meg. 2007-től kezdődően minden pontforrás kibocsátását akkreditált laboratórium által elvégzett műszeres mérés rögzíti, 2008-ban az öntöde szilárdanyag-kibocsátása - nem korom - 738 kg volt, ami lényegesen alacsonyabb, mint a cikkben megjelent 1200 kg. A technológia fejlesztéseknek köszönhetően a szilárdanyag-kibocsátás folyamatosan csökken, 2010-ben ez az érték már csak 481 kg. A jelenleg üzemelő 7 db pontforrás által kibocsátott anyagok mennyisége a vonatkozó jogszabályban megállapított határértéket egyetlen esetben sem haladják meg” - írja az ügyvezető igazgató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.