Közélet

Megkezdődött a Bugár kontra Csáky per

Megkezdődött a Bugár kontra Csáky per

2011. március 3., csütörtök
Megkezdődött a Bugár kontra Csáky per

A Pozsonyi II. Járásbíróságon kezdetét vette az a per, melyet Bugár Béla pártja, a Most-Híd indított Csáky Pál volt MKP-elnök ellen. Bugárék azt nehezményezik, hogy Csáky szerint a Most-Híd megalakulását a Smer támogatta.

Hasonló kijelentéseket Bugár koalíciós partnere, Mikuláš Dzurinda, az SDKÚ-DS elnöke (híres mondata: A Most-Híd a Smer ötödik hadoszlopa), és Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke is tettek – számol be az eseményről a Felvidék Ma hírportál. Bugár ellenük nem indított bírósági eljárást. Mint mondta, Dzurinda már elnézést kért ezért a kijelentéséért. Slota 2010 májusában a szlovák köztelevízióban azt mondta, hogy a Most-Híd pártot a Smer ösztönzésére és megrendelésére alakították meg, hogy az MKP-tól szavazatokat vegyenek el.... A Most-Híd bocsánatkérést vár Csákytól (csak tőle), és 3 ezer eurós "fájdalomdíjat". A mai tárgyaláson a Most-Hidat Bugár Béla elnök képviselte, Csáky Pált pedig ügyvédje, aki Bugár Béla azon vállalkozására is rákérdezett, amelyet akkor még a Viera Tomanová (Smer) vezette szociális tárca is támogatott 30 ezer euróval. A tárgyalás következő fordulójában Bugár Bélának be kell mutatnia azon dokumentumokat, melyekkel állítólag Csáky Pál a Most-Híd "övön aluli" lejáratására törekedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.