Közélet

Közel 410 ezer látogatót fogadott a szigoruantitkos.hu

Közel 410 ezer látogatót fogadott a szigoruantitkos.hu

2011. március 11., péntek
Közel 410 ezer látogatót fogadott a szigoruantitkos.hu

10 nap alatt több mint 10 millió oldalletöltést generált a szigoruantitkos.hu. A hódmezővásárhelyi Emlékpont vezetésével készült portált, amely elsőként közöl átfogó tanulmányt a Kádár-rendszer Belügyminisztériumának Szigorúan Titkos (SZT) állományú tisztjeiről, és azok tevékenységéről már közel 410 ezer érdeklődő kereste fel.

Közel 410 ezer látogatót fogadott a

szigoruantitkos.hu

. A portál március elsejei megindulásától eltel 10 nap alatt közel 10 millió 800 ezer oldalletöltést generált, a felhasználók átlagosan mintegy 12 percet töltenek az oldalon, ami alatt átlagosan 26 SZT tiszt kartonját nézik meg. A honlapot elsősorban hazánkból keresik fel, de a világ szinte valamennyi országából érkeztek már érdeklődők: legtöbben, mintegy 4100-an Németországból, de 2700 érdeklődő tekintette meg az Amerikai Egyesült Államokból, 2400 az Egyesült Királyságból, közel 1800 Romániából, 1750 Ausztriából, 970 Szlovákiából, 950 Svédországból és 880 Svájcból. A

szigoruantitkos.hu

címen megtekinthető kutatás a hódmezővásárhelyi Emlékpont vezetésével valósult meg, legfontosabb feladatának a Kádár-rendszer Belügyminisztériumának III/II. Csoportfőnökség állományába tartozó Szigorúan Titkos (SZT) állományú tisztek iratanyagának feldolgozását tekinti. Ők voltak azok, akik hivatásos szolgálati jogviszony alapján, de fedőmunkahelyükön keresztül szolgálták az állampárt érdekeit, és hajtották végre az állambiztonság által számukra meghatározott feladatokat. A honlapon az SZT tisztek tevékenységét, feladatait összegző tanulmány mellett, alfabetikus sorrendben 668 SZT tiszt személyi adatlapja tekinthető meg, a dokumentumok menüpontban pedig korabeli belügyminisztériumi parancsokat, értekezletek összefoglalóit, jelentéseket, munkaterveket ismerhetnek meg az érdeklődők. A honlapot a kutatók folyamatosan frissítik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.