Közélet

Botka támogatására kéri a Fideszt Kozma

Botka támogatására kéri a Fideszt Kozma

2011. március 1., kedd
Botka támogatására kéri a Fideszt Kozma

Az MSZP szegedi önkormányzati frakciójának vezetője, Kozma József szerint a Fidesz helyi szervezetének egyetlen lehetősége Botka László gyengítése helyett, hogy együttműködik vele és az MSZP-vel, hiszen ez a város érdeke, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a város 2011-es költségvetésének elfogadása.

„Minden szegedinek érdeke volt a város költségvetésének elfogadása az elmúlt közgyűlésen, és mint ahogy mi sem mentünk bele a büdzsé kidolgozásakor apró, képviselőink körzeteit érintő alkukba, úgy a Fidesznek is be kell látnia, hogy ez az elvárás feléjük is fenn áll” – mondta el a szocialista frakcióvezető. „Az együttműködést nem lehet külön alkukkal helyettesíteni, mint ahogy ez világossá vált a jobbikos képviselő szavazatakor, aki nem támogatta a Fidesz-KDNP-frakciót” – tette hozzá kiemelve, hogy az MSZP-vel össze kell fogni, külön partikuláris mutyik mentén nem irányítható a város. Hangsúlyozta azt is, hogy a Fidesz szegedi politikusainak végig kell gondolniuk, felelősséget vállalnak-e a város vezetésében, és

Botka László

felkérésének megfelelően adnak-e alpolgármestert.

Kozma

szerint most még nagyobb jelentősége lehet egy összefogásnak, hiszen szerinte az új reformcsomag sem tartogat sok jót a település számára, ráadásul a fejlesztési pénzek elosztása körül is új struktúrát fogalmazott meg nemrégiben

Font Sándor

, a regionális fejlesztési tanács elnöke (az uniós fejlesztési pénzek elosztásának aránya ezután Bács-Kiskun megyéé 45 százalék, Békésé 35, Csongrádé 20).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.