Közélet

Úrrá kell lenni a gyengeségeken – reformmenetrend

Úrrá kell lenni a gyengeségeken – reformmenetrend

2011. február 10., csütörtök
Úrrá kell lenni a gyengeségeken – reformmenetrend

Úrrá kell lennünk gyengeségeinken és neki kell kezdenünk az államadósság csökkentésének, valamint hatékonyabbá kell tennünk az egészségügyi és oktatási rendszert - fogalmazott Orbán Viktor a Fidesz kihelyezett, háromnapos siófoki frakcióülésén a kormány legfontosabb feladatairól - írja a Portfolio.hu.

Az átszervezésre vonatkozó kormányzati javaslatokat tíz napon belül a frakció rendelkezésére bocsájtják, és az elkövetkezendő két-három hónap folyamán komoly szakmai konzultációk következnek annak érdekében, hogy a döntések fél éven belül megszülethessenek - közölte a miniszterelnök a kormány reformprogrammal kapcsolatos szándékait.

Orbán Viktor

miniszterelnök tájékoztatta a képviselőket az elmúlt időszak legfontosabb történéseiről, valamint az ország, a kormány és a kormánypárti frakciók előtt álló legnagyobb kihívásokról. A közlemény szerint a miniszterelnök felidézte a kormány eddigi intézkedéseit, így az első akciótervet, a bankadó és a válságadók bevezetését, valamint a nyugdíjrendszert érintő változtatásokat. Ezen intézkedések nyomán az ország a saját lábára állt és sikerült elkerülni az IMF által diktált megszorítások bevezetését. A miniszterelnök 2011-ről azt mondta, hogy az küzdelmes év lesz Magyarország számára, hiszen a bizonytalan világgazdasági folyamatok veszélyeket rejtenek magukban - írja

Szijjártó Péter

. A Magyar Nemzet értesülései szerint a kormányfő három fő célt határozott meg az idei évre: - a 2011-es költségvetés biztonságba helyezését, ezt szolgálja a Matolcsy György által kezdeményezett 250 milliárd forintos stabilitási alap felállítása - többlépcsős strukturális reformok az átszervezés érdekében - harmadik cél pedig az alkotmányozás Orbán Viktor azt is bejelentette, hogy felállítanak egy munkacsoportot, amely az új adórendszer működését kíséri majd figyelemmel. (Forrás:

Portfolio.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.