Közélet

Szigorítaná az abortusz szabályozását a Jobbik

Szigorítaná az abortusz szabályozását a Jobbik

2011. február 12., szombat
Szigorítaná az abortusz szabályozását a Jobbik

A magzati élet védelméről szóló törvény módosítását kezdeményezi a Jobbik, az indítvány szerint csak orvosi indokok alapján lehetne abortuszt elvégezni, vagy akkor, ha a terhesség bűncselekmény következménye - közölte Hegedűs Lórántné jobbikos országgyűlési képviselő szombaton budapesti sajtótájékoztatón.

Azt szeretnék elérni, hogy "a törvényhozói szándék iránymutatói jelleggel foglaljon állást az élet mint legfőbb érték védelme mellett, annak méltóságát a fogantatástól a sírig oltalmazva" - fogalmazott

Hegedűs Lórántné

. Rámutatott, az életvédelem joggyakorlatba ültettetése lehet Magyarország megújulásának, társadalmi újjászületésének a sarokköve. Az 55 éve hatályos életellenes szabályozás következtében a magyar társadalom súlyos, válságos helyzetbe került - tette hozzá Hegedűs Lórántné. Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: "a legvédtelenebbekkel szemben maradtunk érzéketlenek. Nem adtunk meg minden segítséget a várandós édesanyáknak. Ez az elmúlt fél évszázadban (...) hatmillió magzati áldozathoz vezetett."

Z. Kárpát Dániel

arról beszélt: az előrejelzések szerint 2050-re mintegy kilencmillió ember marad Magyarországon. Megfogalmazása szerint a benyújtott törvényjavaslatuk nem "drákói szigorúságú", sokkal keményebb szabályozásokkal lehet találkozni Nyugat-Európában. "Azt a káros tendenciát szeretnénk megszüntetni, mely szerint az életnek nincsen szentsége ma Magyarországon" - fogalmazott Z. Kárpát Dániel. A törvényjavaslatot Hegedűs Lórántné,

Mirkóczki Ádám

és Z. Kárpát Dániel pénteken nyújtotta be.

Dúró Dóra

, a Jobbik szóvivője pénteken közölte: pártja sajnálja, hogy a magzati élet védelmének alkotmányos szabályozása lekerült az alkotmányozás napirendjéről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.