Közélet

Magyarország-Szerbia: Megújuló művészetek és kézművesség

Magyarország-Szerbia: Megújuló művészetek és kézművesség

2011. február 10., csütörtök
Magyarország-Szerbia: Megújuló művészetek és kézművesség

A szabadkai FOKUS Alapítvány a szegedi Mátrix Közhasznú Alapítvánnyal közösen 2010 óta sikeresen működteti a WARC (Welcome to Arts and Crafts) „Megújuló művészetek és kézművesség” című projektjét, amelyet az Európai Unió támogatásával a Magyarország-Szerbia - IPA - Határon Átnyúló együttműködési Program keretében valósít meg.

A WARC az IPA-program keretén belül 10 magyar, Szeged környéki és 10 szerb hátrányos helyzetű településről érkeztek fiatalok Szegedre, az EKO Parkba, ahol a hagyományőrzés jegyében négynapos munkaprogram keretén belül karriertanácsadásban vesznek részt és klasszikus szakmákkal ismerkednek meg. A projekt célja az életvezetés és a karriertanácsadás, a népi kézműves szakmák megismertetése, ezáltal vízióteremtés. A program lehetőséget nyújt az új gazdasági vállalkozások beindítására, ezáltal biztosítva az életben való boldogulás támogatását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.